za 2 tyg staje sie szczesliwym posiadaczem Octavii II mint FL anthracit.
Nie zamawialem radia w skoda bo za 1600 zł mozna oczywiscie cos duzo, duzo lepszego kupic.
Zastanawiam sie mocno nad tym radiem wraz z nawiggacją.
Ma ktos moze doswiadczenie w tym temacie, wie jak to wyglada w samochodzie i ogolnie jak sam sprzęt sie sprawuje?
a mozesz mi odp na kilka pytan?
czy tam jest wgrany winmobile 5,0
czy mozna bez problemu wgrac mapki? korzystam z igo2008
czy jest funkcja przyciemenia (w czasie jazdy w nocy czy nie razi)
gdy korzysta sie z navigacji to czy mozna w ogole sluchac radia wtedy, np po wyciszeniu glosu w navi?
jak sprawuje sie ogolnie sprzet?
tazzman, kup sobie lepiej jakieś fajne radyjko, które coś tam będzie grało, do tego zewn navi - i będziesz dużo bardziej zadowolony niż byś kupił jakiś chiński kombajn.
Co do zewn navi - ostatnio testowałem biedronkowego larka, odblokowanego i jestem pozytywnie zaskoczony :szeroki_usmiech za 199pln
i kilka uwag:
1. sprzedający to jakas osoba prywatna i niby daje gwarancje, ale hmm... jakos utrudniony kontakt po zakupie jest. Do zakupu nie ma zadnego paragonu itp
2. RADIO NIE MA RDS!!!! tak, tak.. dziwne jak na taki kombajn ale nie ma RDS i to jest dla mnie duzym utrudnieniem (oczywscie sprzedajacy nie poinformowal mnie o tym)
KTOS POTRAFI POMÓC WGRAĆ MI RDS???
3. kamerka cofania zepsula sie po tyg.. w sumie cos bylo nie tak po wlaczeniu, bo dziala na poczatku, ale gdy wlaczylo sie silnik, to wyskakiwaly paski poziome
4. kostka CAN jest zepsuta, gdyz radio bulo podpiete w ASO i wylaczalo sie po 10 min.. obecnie mam podpiete na sztywno (dziala niezaleznie od kluczyka), ale przyciski wygaszaja sie po 10 min
5. BARDZO kiepska jakosc dzwieku
6. soft ogolnie taki se.. jak to u chinczykow
7. bluetooth zestaw glosnomowiacy dzialał mi tylko z Nokia, (mialem Omnia, obecnie BlackBerry i nie dziala), ale w czasie rozmowy i tak kiepsko mnie slyszeli
8. nie da sie wlaczyc np mapki z nawi (np bez glosu)i jednoczesnie sluchac radia :/
z plusów:
1. naprawde swietnie sie prezentuje i tutaj chyle czola przed wygladem
2. bardzo proste menu i latwe w obsludze
3. fajnie sie filmy oglada
4. fajnie sie mp3 slucha
5. nawigacja jest ok (poza tym, ze mam wgrane igo jakas wersje sprzed 3 lat i gdy chce zaktualizowac, to cos nie chce sie uruchomic) i dziala calkiem sprawnie.. mozna ustawic w ustawianieniach, ze sie wlacza np w czasie sluchania radia i przelacza na navi gdy trzeba wykonac jakas operacje (np mowi za 300 m skrec w prawo).
Kupilem to ze wzgledu na wyglad i niestyety.. zaluje
moze mi teraz ktos doradzic w sprzecie dodatkowo grajacym?
Zastanawiam sie nad taka konfiguracja, bo chcialbym troszke wzmocnis basy i jescze miec dzwiek zza glowy:
wzmacniacze cztero i dwu kanalowy np sony XM-ZR604 i XM-ZR602,
do tego głosniki np jbl GTO 928 lw polke i skrzynia np CS1214 do bagaznika..
Komentarz